STEFAN
KLAS
LENNART
TRE LIVSÖDEN
I dokumentären ”En plats som den här” pendlar vi mellan tre olika livsöden, tre människor i olika generationer och med olika intressen i livet. De har bara en sak gemensamt – de är bosatta på den värmländska landsbygden, en landsbygd där det bor just tre invånare per kvadratkilometer. Trots sina vykortsliknande, bländande vackra vyer och det mesta som kan inkluderas i ordet ”livskvalitet” finns där en stark längtan efter ett annat liv.
Stefan är 23 år, sångare och frontfigur i rockabilly-bandet The Wild Stomping Blue Cats. Med trummisen och bästisen Benny delar han sina drömmar och funderingar kring musiken och framtiden. Då kyrkan och närbutiken är de enda arbetsplatserna på orten har Stefan svårt att få jobb, så förhoppningarna om att musiken ska vara vägen till framgång uti världen blir allt starkare.
Klas, 84 år, lever ett stillsamt liv i sin stuga. Mycket har förändrats i trakten sedan han var ung och arbetade i skogen. Maskinerna kom och tog över, men trots sina trettio år på fabriken finns orken och viljan att gå vidare. Klas har stora förhoppningar om att livet som ungkarl snart är slut. Under sina promenader i skogen besöker han de livskraftiga änkorna i trakten i hopp om att hitta sin partner – för efter sommarens sista dans ska ensamheten vara över.
Lennart, 54 år, är en storstadsbo som tröttnade på stressen och fick jobb som lokal radioreporter. Kontrasterna mellan stad och landsbygden är tydliga, men han har ändå lyckats undvika ett av de största problemen som nyinflyttad, nämligen: att bli accepterad. Vi möter honom vid invigningen av skolans nya rutschbana och följer de tankar och funderingar han har om landsbygden och storstaden idag.  
 
SE TRAILER FÖR FILMEN HÄR
Du behöver ha Quicktime för att kunna spela upp filmen. Har du inte det så kan du ladda ner den gratis här >>